Nyheder

Hos Katitzie Trankjær ved vi, at det er vigtigt at holde sig opdateret med nyheder for at få den bedste hudpleje. Vi gør det nemt for dig at holde dig orienteret om vores nye produkter, teknologiske opdateringer og med info om hvad der sker her på klinikken. 

Nedenfor kan du læse vores indlæg/nyheder:

NyhedsbilledeStor

Vi besvarer de 5 mest almindelige spørgsmål om acne

At behandle acne kan godt lyde en anelse kompliceret - men med blot et par livsstils- og kostændringer kan vi have dig på rette vej til udbrudsfri hud på ingen tid. Vi har spurgt vores ernæringsekspert og forsker i huden, hvad der forårsager akne, de fødevarer, du skal kigge efter, når du behandler akne og hendes bedste tips, der kan indarbejdes i dine rutiner i dag. Gør dig klar til at maksimere dine hudplejeresultater og sende problemhud til tælling for altid.

1. Hvad forårsager acne?

Før vi taler om nogle af løsningerne, er det vigtigt at vide, hvad der kan bidrage til acne. Der er et par årsager, lad os berøre de mest almindelige, som er:

  • Overskydende talg/fedststof
  • Hyperkeratinisering /fortykkelse af huden
  • Bakterier
  • Hormonel ubalance

​Kost og livsstil kan spille en rolle i alle disse faktorer. Den gode nyhed er, at der er ting inden for din kontrol, der kan hjælpe og som vi dykker ned i lidt senere.

2. Kan min kost påvirke acne?

Det er vigtigt at bemærke, at alle er unikke og vil opleve forskellige hudforandringer end andre. Du bemærker måske visse fødevarer, der udløser et udbrud, men der er også mange myter omkring dette emne.

En af de almindelige myter om kost og akne er, at chokolade bidrager til udbrud. Det er det dog mere end sandsynligt mælk i chokolade, der er problematisk for din hud. Mejeriprodukter kan være problematiske, fordi de kan forstyrre hormonerne i kroppen.

Mejeriprodukter findes i mange forskellige fødevarer, som du måske spiser hver dag, herunder mælk, smør, yoghurt og mælkechokolade. Den bedste måde at teste dette på er at undgå mælkeprodukter i et par uger og notere eventuelle ændringer på din hud. Hvis du lider af cykliske udbrud, bør du prøve dette i en måned. Hvis du har en sød tand, er mørk chokolade et bedre alternativ, fordi den ikke indeholder mælkeprodukter.

Diæter med højt sukkerindhold inklusive kager, kiks, slik kan også give ubalance i bakterierne i huden, en ubalance af bakterierne kan føre til acne, så vi anbefaler at holde sukkerindtaget på et minimum.

3. Hvilke fødevarer skal jeg kigge efter, når jeg behandler acne og hvorfor?

Hvad du putter i din krop, har virkelig en indflydelse på din hud. Husk, at din hud er et tosidet organ, hvis du kun behandler ydersiden af huden med hudplejeprodukter og behandlinger, udfører du kun 50% af jobbet. Ved at fodre huden indefra nærer du huden over hele kroppen og opnår et 100% hudpleje-perspektiv.

Med dette i tankerne bør A-vitamin være din bedste ven, når du søger at understøtte behandlingen af acne, da det kan hjælpe med at kontrollere talg og også balancere fortykkelsen af huden. Fødevarer, der indeholder A-vitamin, er sød kartoffel, butternut squash, grønne bladgrøntsager såsom grønkål, spinat og gulerødder.

Derudover kan gavnlige bakterier have en bemærkelsesværdig indvirkning på huden, da det hjælper med at balancere bakterierne på din hud. Du kan indtage gavnlige bakterier gennem probiotika og fermenterede fødevarer, herunder kimchi, miso, surkål og probiotisk yoghurt.

En anden exceptionel fødekilde til huden er omega fedtsyrer. Omegaerne fungerer som en anti-inflammatorisk mekanisme og kan hjælpe med at berolige enhver rødme, der kan opstå med acne. Tilføj fed fisk som laks og makrel til din frokost eller aftensmad. Derudover er C-vitamin og zink med til at bidrage til heling. Tilføj sød gul peberfrugt, broccoli, grønkål til dine måltider for dit C-vitamin boost. Såvel som nødder, frø og bælgfrugter til dit zinkindtag.

4. spiller stress en rolle i forhold til acne?

Stress kan være en medvirkende faktor i hormonbalancen og ofte, når vi er stressede, øges talgproduktionen. Det menes, at acne kan være forårsaget af bakterier, der lever af talg. Livsstil, meditation og mindfulness praksis kan hjælpe med at reducere stressniveauet, hvis du opdager, at stress bidrager til din acne.

5. Jeres 3 bedste tips til at forhindre acne?

TIP 1: DIN HUD ER IKKE HELT UDEN FOR DIN KONTROL

Den gode nyhed er, at der er ting, du kan implementere i dine rutiner for at hjælpe din hud. Start med at føre en dagbog for at observere eventuelle tendenser og triggere for dig. Hvis det er diæt, så ændr din kost. Hvis det er stress, så forsøg at få styr dit stressniveau. Selv hormoner, som er helt normale, kan styres gennem kost og livsstil.

TIP 2: FØDEVARER, DER HELER

Som en del af din kost skal du sørge for at spise 2-3 portioner fedtsyrer fra fisk. Fisk som er spækket med glødgivende ingredienser og vigtige næringsstoffer inkluderer:

  • Laks
  • Makrel
  • Ansjoser
  • Sardiner
  • Sild

Frugt, der tilfører antioxidanter
Antioxidanter kan hjælpe med at spille en rolle i at støtte huden mod yderligere skade fra oxidativ stress og frie radikaler. Disse kan fås ved indtagelse af blåbær, jordbær, gojibær, brombær og hindbær. De kan nemt tilføjes til din morgenmad om morgenen eller som en lækker, sund snack.

Korsblomstrede grøntsager
Korsblomstrede grøntsager er rige på næringsstoffer og har en afgiftningseffekt. Korsblomstrede grøntsager omfatter broccoli, kål, rosenkål, blomkål, spinat m.m. Tilføj nogle af disse grøntsager til din frokost eller aftensmad.

Mad der skader

Sukker - Diæter med højt sukkerindhold kan skabe ubalance i bakterierne i huden, så vi anbefaler at undgå fødevarer med højt sukkerindhold såsom kager, kiks, mælkechokolade og fastfood.

Mejeriprodukter - På grund af et hormon i mejeriprodukter har forskning vist, at dette har været forbundet med acne. At undgå mejeriprodukter kan potentielt hjælpe med at reducere og fjerne din acne. Mejeriprodukter omfatter mælk, ost og smør.

Alkohol – Alkohol kan påvirke dine hormonniveauer, og forskning viser, at hormoner direkte kan påvirke tegn på acne.

TIP 3: FIND ET SUPPLERENDE KOSTTILSKUD MÅLRETTET MOD PROBLEMHUD

Prøv et kosttilskud, der indeholder nøgle-vitaminer som A-, C- og E-vitamin og phytonæringsstoffer, der nærer alle områder af huden uden nogen skrappe kemikalier. Der er mange forskellige ting, der kan forårsage akne, men når du først ved, hvad du skal ændre med hensyn til din kost og livsstil, kan det være meget nemmere at tackle. Inkorporer nogle af vores ernæringseksperters tips, og du er snart på vej til at sende problemhud til tælling for altid.

Kom ind på klinikken - vi kan helt sikkert hjælpe dig hvis du har problemer med acne.

ColorLuxe Eye Shadow Stick
ColorLuxe Eye Shadow Stick
Phyto Nature Lifting Eye Cream
Phyto Nature Lifting Eye Cream
Træt af pigmentpletter?
Træt af pigmentpletter?
Bevar kollagen med Pro-Collagen Banking Serum
Bevar kollagen med Pro-Collagen Banking Serum
Vælg den rette læbestift
Vælg den rette læbestift
Mød Clear Starts nye Clarifying Body Spray
Mød Clear Starts nye Clarifying Body Spray
PureMatch Liquid Concealer
PureMatch Liquid Concealer
Hvad er retinol og skal det være en del af din hudplejerutine?
Hvad er retinol og skal det være en del af din hudplejerutine?
Stabilizing Repair Cream
Stabilizing Repair Cream
Deep Breakout Liquid Patch
Deep Breakout Liquid Patch
Fokus på niacinamid
Fokus på niacinamid
Dermalogica og bæredygtighed.
Dermalogica og bæredygtighed.